Barbamama Kinderopvang

Login

Wie, wat, waar

Barbamama

Sinds 2000 ben ik, Barbara, werkzaam binnen de kinderopvang. Tot 2006 ben ik werkzaam geweest als pedagogisch medewerker bij diverse kinderopvangorganisaties . In 2006 is het idee om gastouderopvang aan te bieden geboren. Ik ben zelfstandig ondernemer geworden en In mijn toenmalige woning ben ik 3 jaar actief geweest als gastouder. Vanaf 2008 ben ik op freelance basis actief geraakt in het onderwijs en ben ik onder andere aan de slag gegaan als docent en examinator voor de pedagogische opleidingen. Daarnaast heb ik gastouders gecertificeerd en heb ik stagelessen verzorgd voor een scholingsinstituut. Zijdelings heb ik 2009 een branchevereniging voor gastouder opgestart.
Na de geboorte van mijn dochter Guusje ben ik een jaar aan de slag geweest als praktijkopleider bij een kinderopvangorganisatie. In 2013 ben ik, na mijn baanverlies, opnieuw opgestart als zelfstandig gastouder. Naast het gastouderschap, ben ik houder van Gastouderbureau Barbamama, een kleinschalig gastouderbureau dat zich richt op gastouderopvang in Pijnacker-Nootdorp, Ypenburg en Leidschenveen. www.gastouderbureau-barbamama.nl.

Al die jaren werkervaring heeft mij overtuigd dat gastouderopvang de meeste ideale vorm van kinderopvang is. Kleinschalige opvang met échte aandacht voor het kind, waarbij ik mijn eigen ideeën, werkwijze en creativiteit ten volle kan benutten. Kinderen, ouders en Barbamama blij!

Ons gezin

Ons gezin bestaat uit Dennis mijn partner, onze dochter Guusje en ik zelf. Dennis zal gedurende de opvang het grootste gedeelte van de dag op zijn werk zijn. Misschien treft u hem rond 8:00 uur en na 17:15 uur.
Guusje zal vanaf augustus 2016 naar de basisschool gaan, na schooltijd en in de vakanties komt zij gezellig met ons meespelen.

Achterwacht.

Sinds 2010 is elke gastouder verplicht om bij de opvang van 3 of meer kinderen een achterwacht te regelen voor calamiteiten met de kinderen. Deze achterwacht hoeft geen kindgerichte opleiding te hebben. Een achterwacht kan men zien als een soort 'reserve’’ die de zorg voor de kinderen tijdelijk kan overnemen in geval van nood. De achterwacht moet in de buurt van Barbamama wonen om binnen tien minuten aanwezig te kunnen zijn. De achterwacht is niet bedoeld om mij te vervangen bij ziekte, vrije dagen of vakantie.
Bij Barbamama Kinderopvang zijn er 2 achterwachten beschikbaar:

  • Joyce de Haard, pedagogisch werker en EHBO-er.
  • Yesi de Jong, gediplomeerd gastouder en EHBO-er.

Erkend leerbedrijf

Bij Barbamama Kinderopvang is er op regelmatige basis een stagiaire aanwezig van de opleiding Helpende Zorg & Welzijn. Een gastouder kan erkend worden voor de kwalificaties AKA en Zorghulp (niveau 1) en Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2). Barbamama is een Calibris erkend leerbedrijf.

Samenwerking gastouders Pijnacker Nootdorp

Onlangs zijn de eerste stappen gezet in een samenwerking tussen een groepje gastouders in Pijnacker-Nootdorp. Momenteel zijn we met elkaar richting aan het geven aan een verdergaande samenwerking waar gastkind, vraagouder en gastouder belang bij hebben. Meer informatie volgt z.s.m.

Openingstijden

Barbamama Kinderopvang is gedurende 48 weken per jaar, geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8:00 tot 18:00. In overleg bestaat er de mogelijk voor verlengde opvang. Dat wil zeggen kinderopvang voor 8:00 uur en na 18:00 uur
Omstreeks de zomermaanden, het einde van het jaar en alle officiële erkende feestdagen, is Barbamama gesloten. In het lopende kalenderjaar wordt u uiterlijk in de maand december op de hoogte gesteld van de sluitingsdagen voor het nieuwe jaar. Vooraf geplande vakantie en vrije dagen van Barbamama zijn reeds in mindering gebracht op het maandbedrag.

Kom op bezoek!

We wonen in een ruime drive-in eengezinswoning welke grotendeels is aangepast voor de opvang van de kinderen. Bij binnenkomst merk je direct dat je niet zomaar in een gewoon huis binnenkomt; Sprekende kleuren, professionele, kindvriendelijke (kinderopvang)meubelen en spannende speelhoekjes spreken tot de verbeelding. Vrolijke knutsels hangen door het hele huis heen. Ons huis en buitenruimtes zijn huisdier en rookvrij. Dat houden wij als gezin graag zo.

Het Gilze-Rijenhof

Het verkeersvrije, kinderrijke hof is een ideale speelplek voor de kinderen. Aangrenzend aan onze voortuin bevindt zich een groot grasveld met diverse speeltoestellen. Rennen, ballen en fietsen, het kan allemaal zonder op verkeer te moeten letten!

De voortuin

Onze voortuin is afsluitbaar d.m.v een hekje en voorzien van divers speelmateriaal. Voor de allerkleinsten is er een grasveldje aangelegd, zodat ook zij met de kinderen mee naar buiten kunnen en kunnen rollen en kruipen door het gras. De voortuin is 20m2, het speelveld vele malen groter!

Speelruimte

De speelruimte beslaat de volledige eerste (leef)verdieping. Naast de speelruimte bevindt zich aansluitend een terras aan de ene zijde en aan de andere zijde van de speelruimte is er een ruime eetkeuken. Ook is een verschoonhoek met een in hoogte verstelbare commode en hebben we speciaal een peutertoilet laten plaatsen. Uiteraard zijn er veel verschillende speel en spelmaterialen voor alle leeftijden aanwezig. Totaal is er op deze verdieping voor 5 kinderen ongeveer 40 m2 binnenruimte en 15m2 buitenruimte beschikbaar.

De slaapruimte

Op de 2de verdieping is een slaapkamer voor de gastkinderen gemaakt. In de slaapkamer staan 3 professionele duoslapers en 1 eenpersoonsbed. Iets rustiger dan de speelruimte, maar ook in de slaapkamer is er gebruikt gemaakt van tot de verbeelding sprekende kleuren. De slaapkamer is 15m2.

Kinderopvang.barbamama.net | webshop.barbamama.net | coaching.barbamama.net

  © 2013 Barbamama