Plekjes vrij op maandag, dinsdag en donderdag!

Ritme en herhaling

Het belang van een vast ritme is emotionele veiligheid. Zo beleven we het ritme van de dag, de week, de maanden en de jaren. Daarnaast leven we met de seizoenen door middel van liedjes, verhaaltjes en feestjes, na een tijd weten de kinderen ook wat er na elkaar gaat gebeuren en ook dat stelt ze gerust. 

Wennen

Het ritme en de voorspelbaarheid van de dag bieden de kinderen emotionele veiligheid. Wanneer ze weten wat er gaat gebeuren van het één naar het ander,  kunnen ze met een gerust hart  “gaan spelen”.

Het wennen aan en het kennen van het ritme heeft even tijd nodig maar geeft daarna het vertrouwen dat het goed komt. Het kind moet het vertrouwen krijgen dat de ouder weggaat maar ook dat je altijd weer terug komt. Het wennen moeten we dan ook zorgvuldig invullen. Dit doen we door 2 keer, een ochtend en een middag, een paar uurtjes te wennen. Natuurlijk kijken we samen hierbij altijd naar de behoefte van je kindje en passen we het wenschema indien nodig aan. Na de wenperiode starten we de hele of halve dagen.

 

08:00 u - 09:00 u Overdracht + vrij spel
09:30 u Tussendoortje
10:00 u Toilet/potje/luier
10:15 u Binnen en/of buitenactiviteit
11:30 u Lunch
12:15 u Toilet/potje/luier
12:45 u Slapen /rusten
14:45 u Wakker /toilet/potje/luier
15:00 u Tussendoortje
15:30 u Binnen en/of buitenactiviteit
16:45 u Toilet/potje/luier en versnapering
17:00 u -18:00 u Overdracht/ vrij spel