Plekjes vrij op maandag, dinsdag en donderdag!

Gezonde voeding

Voor hun ontwikkeling hebben kinderen gezonde voeding nodig, dat betekent dat zij alle voedingsstoffen moeten binnen krijgen die het lichaam dagelijks nodig heeft. Als leidraad hanteer ik de richtlijnen van het Voedingscentrum in Den Haag en laat ik mij inspireren door de aanpak  Gezonde Kinderopvang.

Gezonde voeding draagt bij aan een goede ontwikkeling van je kind. Dat betekent onder andere dat ik:

 • vooral producten uit de de schijf van vijf aanbied.
 • de hoeveelheid zout, suiker en verzadigd vet die kinderen binnenkrijgen beperk en zorg dat ze voldoende vezels binnenkrijgen.
 • feestjes gezond vier.
 • vaste eetmomenten hanteer, waarbij we rustig aan tafel eten. Ik eet samen met de kinderen, begeleid ze bij de maaltijd en heb een voorbeeldfunctie.
 • voor baby’s een eigen voedingsschema gebruik, dat ik met de ouders/verzorgers afstem. We stemmen ook het geven van de eerste hapjes af.


Thuis bij Barbamama vindt het belangrijk dat kinderen de gelegenheid krijgen om kennis te maken met allerlei smaken. Kinderen leren spelenderwijs wat gezond is en dat gezond eten heel lekker is.
Bovendien: zien eten doet eten. Kinderen eten in een groepje vaak beter dan thuis.

  Veilig Slapen

  De kinderen die het nodig hebben, slapen bij Thuis bij Barbamama 1 of meerdere keren per dag.

  De slaapkamer wordt dagelijks meerdere malen gelucht. Beddengoed wordt wekelijks en indien nodig vaker gewisseld/ gewassen. Barbamama werkt volgens de adviezen en richtlijnen die consumentenbond en veiligheid.nl kenniscentrum.

  Verzorging

  Het werken met kinderen brengt met zich mee dat een gedeelte van de dag wordt besteed aan de lichamelijke verzorging van elk kind; neuzen poetsen, wassen van handen na het toiletgebruik, wassen van handen en gezicht voor en na het eten, verschonen enz. Hoe ouder het kind wordt hoe zelfstandiger het hierin wordt.